Eva-Lotts Kök


tisdag 10 januari 2012

Det är en dröm...Det var en gång en liten flicka som stod på stolen bredvid mamma vid spisen. Hon var fascinerad över hur det rykte ur grytorna. Hon vann på ett inskickat recept en  Tv tävling vid 12 års ålder som hette Diskotaket med en rätt som hette "full rulle".
Hon var alltid med sin pappa och fiskade kräftor vid sjön Barken i Smedjebacken där hon är uppvuxen . Pappa tillverkade våra kräftburar och dom var bäst, hennes specialtitet som tonåring var att baka :)

Hennes matintresse har följt henne hela livet och nu håller en dröm på att gå i uppfyllelse. Hon följde förra årets Sveriges Mästerkock utan att blinka, det var ett program som hon såg fram emot varje vecka och längtade efter.
 Nu har hon klarat först kvalet till Sveriges Mästerkock, det började med en lång kö och fylld  kylväska på Clarion Sign Hotel i Stockholm. Tänkte att där ställer jag mig inte och skäms, men Michaela och hennes pojkvän Anders tvingade henne. Hamnade i trevligt sällskap tiden bara försvann och vips skulle hon in och presentera sin mat och sig själv, det gick fort och sen var det lite väntan igen. Efter en stund blev hon uppropad i en större grupp och där skulle särskilda väljas ut och få ett "kanske". Hon fick ett "kanske" och fick hon ett telefonsamtal innan kl 24 samma dag, skulle hon gå vidare till att få träffa juryn i Sveriges Mästerkock och presentera sin paradrätt för..
På väg hem med dotter och hennes pojkvän så fick hon telefonsamtal från Meter Television och var Välkommen ner och träffa juryn.

Herregud vad Stort allt blev helt plötsligt, hon skulle få träffa dom som hon avgudar i deras matlagning.
Hem och förbredde för färd till Stockholm nästkommande dag.
Hon  hade inte varit nervös tidigare men så blev hon det nu , att laga något som hon kände sig säker med . Hur svårt kan det vara :)
Tur och retur x2 Stockholm gick plättlätt och hennes Kräftlasange  med egenfångade kräftor och egen gjorda lasagneplattor blev en succe.. Förklädet till vidare tävling var i hennes händer.. Fick nypa sig i skinnet för att känna  det var på riktigt.. Och nu är hon bland det 40 amatörkockar som styr kosan mot nästa stad och inspelningsplats........
Kram från en Dalkulla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar